Casa Camper Barcelona – minimalistiskt men mycket mysigt

Casa Camper Barcelona

Två kvarter från La Rambla, nära moderna museet och tre minuters promenad till närmsta tunnelbanestation ligger detta mysiga fyrstjärniga hotell. Detta kan klassas som ett boutique-hotell då det med sina 30 rum och 10 sviter känns väldigt personligt och genomtänkt. Trots att det är ett litet hotell känns det aldrig för trångt. Tvärtom – här kan man verkligen koppla av. Detta gäller definitivt även den lilla takterrassen. Här finns ingen pool som på flera av hotellen i denna prisklass (inte dyrt, men inte heller billigt) men istället får man en mysfaktor som slår samtliga konkurrenter med råge.

Rummen är rymliga och om du tycker det kan bli lite tråkigt med alla neutrala färger som man ofta finner på lite finare hotell erbjuder Casa Camper rum med intensivt djupröda väggar och med oljade trägolv. Stilen är ändå minimalistisk. Badrockar och uppbäddningsservice ingår, liksom givetvis WIFI och en hel del annat. Rumsservice kan fås under begränsade tider.

Det som urskiljer hotellet mest är kanske ändå restaurangen, eller snarare ”tentempié”, som man kallar den. Den är tänkt att ersätta minibaren på rummen och är en permanent buffé där gästerna kan plocka på sig sallader, mackor, soppor, färsk frukt, efterrätter och annat gott när som helst under dygnet. Sedan kan man sätta sig i lobbyn, loungen, på rummet eller rent av på takterrassen och avnjuta sin munsbit tillsammans med ett glas vin eller något annat gott.

På Casa Camper finns även ett trevligt fitnesscenter. För en lite mer aktiv relax finns det en ombonad spelhall med två biljardbord och läderfåtöljer med schackbräden och andra spel, jazzmusik och utsökta cocktails!

15 Apr 2018