H10 Casa Mimosa – äkta Barcelonakänsla

H10 Casa Mimosa

I stadsdelen Eixample, strax utanför Barcelonas gamla stadskärna ligger H10 Casa Mimosa som intar första platsen på TripAdvisors lista. Detta beskrivs som en oas av lyx och lugn i en i övrigt mycket livlig stad. Hotellet ligger i en 1800-talsbyggnad av katalansk modernistisk stil men eftersom det öppnade så sent som 2016 är interiören helt ny och fräsch.

Rummen är stora, ljusa och moderna medan de andas en speciell Barcelonakänsla. Kanske är det utsikten mot den omgivande Barcelonaarkitekturen som gör det. De minsta rummen (Classic) är på hela 22 kvadratmeter medan deluxe-dubbelrummen är på 30 kvadratmeter. Det finns även ett antal olika sviter där de som heter ”Mimosa” är av modernare stil medan ”Contal” erbjuder palatskänsla. Även om du väljer det billigaste rummet ingår alltid espressobryggare, minibar, badrockar, laptopanpassat värdeförvaringsskåp, bekväma sängar med duntäcken, luftkonditionering och allt annat som man kan tycka måste finnas på ett hotell i denna klass. Givetvis är WIFI gratis. Trots att det är ett lyxhotell med fyra stjärnor går det att hitta rum för en överkomlig peng.

Området har ett stort utbud av restauranger och barer men efter en dag på stan kanske du bara vill koppla av i poolen på hotellets utmärkta takterrass eller i hotellets andra pool i skuggan av innergårdens lövverk och palmblad. I samma kvarter ligger den berömde arkitekten Antoni Gaudís Casa Mila - La Pedrera som man även ser från takterrassen. Tio minuter bort ligger ett av hans andra mästerverk, Casa Battlo. Bägge finns med på UNESCO:s världsarvslista.

25 May 2018