Mercer Hotel Barcelona – som att bo på en lyxgård på landet, mitt i Barcelona!

Mercer Hotel Barcelona

Ett annat hotell där man lätt kan känna sig om hemma är Mercer Hotel Barcelona. I Barri Gotic (dvs mycket centralt) finner vi detta femstjärniga hotell där moderna designdetaljer blandas med byggnadens historiska charm som kommit fram genom klok renovering. De rustika stenväggarna med vackra detaljer som påminner om en svunnen tid, pelare, kolonner och de massiva träbalkarna i taket i vissa av rummen bidrar till en känsla av lantlig lyx, mitt i stan.

Man får vara beredd på att ett rum på Mercer Hotel kan kosta en slant men kan man avvara de pengarna är det väl värt det. Hotellet har enbart 28 rum där var och ett andas exklusivitet. De enklaste rummen kallas ”Superior” och är mysiga men eleganta med sina stenväggar och ekgolv. En kul detalj är att några av dem ligger i det gamla Barcelonas försvarstorn. Deluxerummen är lite större och har designerbadrum. Juniorsviterna är förstås ännu större denna rumstyp är en favorit bland gästerna. Juniorsviterna finns även i premiumutförande och har då en alldeles egen uteplats där man kan koppla av med en god dryck efter en dag på stan. För den ultimata lyxupplevelsen välj sviten: 95 kvadratmeter, gratis transfer, VIP-välkomst, badprodukter från Molton Brown, tre tapas från restaurang Le Bouchon och en timmas guidad tur genom de gotiska kvarteren ingår.

Mercer Hotel Barcelona har två restauranger – en lite finare à la carte och en tapasbar. Dessutom har hotellet en cocktailbar och takterrass med bar och en härlig pool.

15 Jun 2018